Zoeken

Nieuwe verkeersborden in Spanje speciaal voor Marokkaanse diaspora

29 september 2024 - 12:10 - Wereld

©

De Spaanse overheid neemt maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren, met name voor Marokkanen die in het buitenland wonen. In samenwerking met de verkeersautoriteit DGT zijn er nieuwe informatieborden geplaatst langs Spaanse wegen om bestuurders te waarschuwen voor mogelijke gevaren en hen te stimuleren tot verantwoord rijgedrag.

Er zijn al zo’n 400 van deze borden geïnstalleerd, zowel verticaal als horizontaal en in verschillende kleuren. Ze bevatten diverse boodschappen voor weggebruikers, zoals waarschuwingen voor potentiële gevaren, herinneringen aan verkeersregels of verboden, en informatie over diensten en bestemmingen.

Lees ook: Toenemende diefstallen op de Spaanse snelweg: Marokkaanse diaspora eerste doelwit

Het naleven van deze borden is cruciaal om ongelukken te voorkomen en de verkeersstroom soepel te laten verlopen, schrijft El Español. Weggebruikers worden opgeroepen om alert te zijn en de borden te begrijpen. Een voorbeeld is een bord dat speciaal is geplaatst tijdens Operatie Marhaba, de jaarlijkse periode waarin veel Marokkanen die in het buitenland wonen, via Spaanse havens terugkeren naar hun thuisland. Dit bord toont het woord "ticket" met daaronder een afbeelding van een schip met een auto erop, om de organisatie en veiligheid van deze operatie te verbeteren.

Lees ook: Guardia Civil redt leven van meisje na aankomst uit Marokko

Andere borden waarschuwen voor verkeersdrempels en andere obstakels op de weg, en moedigen bestuurders aan om vaart te minderen. Daarnaast zijn er groene en roze strepen geïntroduceerd om voetgangers, fietsers en gebruikers van elektrische scooters veilig te laten deelnemen aan het verkeer. De DGT is ook van plan om de verkeersborden te moderniseren met lichtgevende en digitale borden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team