Zoeken

Noord-Marokko geteisterd door hevige windstoten

29 september 2024 - 07:00 - Marokko

©

Het zuiden van Marokko kan zich zondag opmaken voor onweersbuien, terwijl de kustgebieden in het midden van het land, het noordwesten van de zuidelijke provincies en het westen van de Middellandse Zeekust mogelijk te maken krijgen met mist en windstoten. In de Hoge en Midden-Atlas is het bewolkt en op de Atlantische vlaktes kan plaatselijk mist ontstaan.

In het uiterste zuiden van het land wordt het behoorlijk warm, terwijl in het zuiden ook plaatselijk zandstormen kunnen voorkomen. De regio Tanger, de Middellandse Zeekust, de centrale Atlantische vlaktes en de zuidelijke provincies krijgen te maken met vrij krachtige windstoten. In Tetouan, Tanger-Assilah et Fahs-Anjra worden windstoten van 70 tot 80 km/uur verwacht.

Lees ook: Drie doden en dertien vermisten na noodweer in Marokko

De minimumtemperaturen variëren van 8 tot 14°C in het Atlasgebergte en het Rif, 14 tot 20°C in de rest van het land, behalve in het uiterste zuidoosten waar het 19 tot 24°C wordt en in het uiterste zuiden waar het kwik niet onder de 23 tot 29°C komt. Overdag wordt het iets warmer in het Atlasgebergte en op de noordwestelijke vlaktes.

Lees ook: Koning Mohammed VI schiet slachtoffers overstromingen te hulp

De Middellandse Zee is kalm tot licht woelig, de Straat van Gibraltar is licht woelig en langs de Atlantische kust is de zee licht tot woelig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team