Zoeken

Noord-Marokko loopt leeg na zomerse drukte

1 september 2024 - 23:00 - Marokko

©

De zomer loopt ten einde en de toeristen die massaal de Marokkaanse kuststeden in het noorden bezochten, keren langzaam terug naar huis. De steden Martil en Al Hoceima worden weer rustiger, terwijl Tanger nog wat langer aantrekkelijk blijft voor bezoekers.

"Aan het einde van augustus zien we een flinke daling in het aantal bezoekers", vertelt Mohammed, die werkt in een café op de zeedijk van Martil. "De zomer was erg levendig, maar nu is de stad weer kalmer." Hij legt uit dat de toeristen terug naar huis zijn gegaan om zich voor te bereiden op het nieuwe schooljaar en het werk.

Lees ook: Massatoerisme overspoelt Noord-Marokko

Ook in Al Hoceima, dat deze zomer veel toeristen verwelkomde, is het nu rustiger. Ahmed, eigenaar van een restaurant in de stad, bevestigt dit: "De toeristische activiteit was op zijn hoogtepunt tijdens de zomer, maar nu merken we een duidelijke afname van het aantal bezoekers. We kijken uit naar het volgende seizoen met nieuwe hoop."

Lees ook: Vakantie wordt nachtmerrie in Martil

Tanger blijft echter nog even in trek. "Het aantal toeristen begint wel af te nemen, maar Tanger blijft voor velen een favoriete bestemming tot het einde van de zomer", zegt een hotelmanager.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team