Zoeken

Olympische Spelen: Marokkanen eisen ontslag sportbestuurders

16 augustus 2024 - 06:00 - Sport

©

Marokkaanse burgeractivisten zijn een online campagne gestart om de voorzitters van sportbonden die geen medailles behaalden op de Olympische Spelen in Parijs te ontslaan. De hashtag wordt massaal gebruikt op sociale media.

De initiatiefnemers vinden dat de voorzitters verantwoordelijk zijn voor de tegenvallende prestaties van de Marokkaanse atleten en willen dat ze plaatsmaken voor nieuwe leiders. Ze delen foto’s van de betreffende voorzitters en bekritiseren hun beleid. Op X noemde een internetgebruiker deze bestuurders "dinosaurussen" en hekelde hun lange zittingsperiodes. "Maak plaats voor een patriottische en competente jeugd om Marokko weer succesvol te maken. We zijn jullie gezichten en herhaaldelijke, beschamende mislukkingen zat," schreef hij.

Lees ook: Nawal El Moutawakel haalt hard uit naar Olympische atleten

Een andere gebruuker wees op de negatieve balans van Marokko op de Olympische Spelen in Parijs en riep atleten in andere sporten op een voorbeeld te nemen aan de prestaties van het Marokkaanse voetbalteam. "Als we het Spanje en Frankrijk zo moeilijk kunnen maken in het voetbal, waarom kunnen we dat dan niet in andere sporten?"

Lees ook: Parlement bespreekt slechte prestaties Marokko op Olympische Spelen

Tot nu toe zijn er nog geen voorzitters afgetreden of ontslagen. Een internetgebruiker merkte op dat waarschijnlijk alleen een paar technische directeuren het veld zullen moeten ruimen, waarna alles weer bij het oude blijft. Marokko sloot de Olympische Spelen in Parijs af met slechts twee medailles: brons voor het olympisch voetbalteam en goud voor atleet Soufiane El Bakkali op de 3000 meter steeplechase.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team