Zoeken

Parlement bespreekt slechte prestaties Marokko op Olympische Spelen

14 augustus 2024 - 08:50 - Sport

©

De teleurstellende resultaten van de Marokkaanse atleten op de Olympische Spelen in Parijs blijven de gemoederen bezighouden. Parlementslid Abdellatif Zaim van de PAM-partij heeft de minister van Sport hierover aan de tand gevoeld.

In een vraag aan Chakib Benmoussa riep Abdellatif Zaim op tot een grondig onderzoek om de verantwoordelijkheden vast te stellen na de tegenvallende prestaties van de Marokkaanse atleten in Parijs. Het parlementslid pleitte ook voor hervormingen in de sportsector om betere resultaten van Marokkaanse atleten te kunnen verwachten bij toekomstige internationale evenementen.

Lees ook: Nawal El Moutawakel haalt hard uit naar Olympische atleten

Ondanks de aanzienlijke investeringen van de regering en het Nationaal Olympisch Comité hebben de Marokkaanse atleten niet aan de verwachtingen voldaan, aldus het parlementslid. Hij merkte op dat Marokko slechts twee medailles mee naar huis bracht van de Olympische Spelen in Parijs: het goud van Soufiane El Bakkali op de 3000 meter steeplechase en het brons van het Olympisch voetbalteam. Zaim vroeg zich af wat de redenen waren voor deze zwakke prestaties en vermoedde problemen bij de voorbereiding van de atleten.

Lees ook: Teleurstelling over Marokkaanse prestaties op Olympische Spelen

In een recente verklaring feliciteerde Hassan Fekkak, technisch directeur van het Nationaal Olympisch Comité, de Marokkaanse atleten met de twee medailles die ze op de Spelen behaalden, zonder de mislukkingen in andere disciplines zoals tennis, taekwondo en boksen te noemen. Deze uitspraken leidden tot felle reacties online. Voormalig Olympisch kampioene Nawal El Moutawakel bekritiseerde de uitspraken van Fekkak scherp en uitte haar ongenoegen over de prestaties van de Marokkaanse atleten in vergelijking met eerdere edities.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team