Zoeken

Nawal El Moutawakel haalt hard uit naar Olympische atleten

13 augustus 2024 - 08:00 - Sport

©

De Marokkaanse sportwereld is in rep en roer na de Olympische Spelen in Parijs. Hassan Fekkak, technisch directeur van het Nationaal Olympisch Comité, oogstte kritiek met zijn uitspraak dat de Marokkaanse deelname in Parijs beter was dan in Tokio, Londen en Rio de Janeiro.

Voormalig olympisch kampioene Nawal El Moutawakel uitte haar ongenoegen op sociale media. "Dankzij God behoorden we twintig jaar geleden tot de top vijf van de wereld", schreef ze, waarmee ze haar teleurstelling over de prestaties van de Marokkaanse atleten in Parijs duidelijk maakte.

Lees ook: Marokko: bonussen, ook voor verliezers!

Fekkak toonde zich tevreden met de twee medailles die Marokko behaalde: goud voor Soufiane El Bakkali en brons voor het olympisch voetbalteam. Hij besteedde echter weinig aandacht aan de tegenvallende prestaties van atleten in andere disciplines, zoals taekwondo, tennis en boksen. Deze houding leidde tot woede en verontwaardiging onder veel Marokkanen.

Lees ook: Heldenonthaal voor Soufiane El Bakkali en de Atlas Leeuwen na Olympisch succes

Op sociale media wijzen velen naar het gebrek aan voorbereiding van de atleten en roepen ze op tot hervormingen. Fekkak erkende zelf ook de noodzaak om "de prestaties te verbeteren en ontwikkelpunten te zoeken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team