Zoeken

Olympische Spelen: Tarik Sektioui trots op zijn spelers

31 juli 2024 - 23:50 - Sport

©

Tarik Sektioui, de coach van het Marokkaanse Olympische voetbalteam, straalde van trots na de 3-0 overwinning op Irak, waarmee de Atlas Leeuwen zich plaatsten voor de kwartfinale van het toernooi.

"Het team heeft hard gevochten en we hebben Irak overklast, ondanks de moeilijke opdracht", verklaarde Sektioui na de wedstrijd tegen de pers. De eerdere nederlaag tegen Oekraïne (1-2) was een leermoment voor het team, aldus de coach. Het gaf de technische staf de kans om de ploeg te herorganiseren en de beslissende wedstrijd tegen Irak te winnen.

Lees ook: Marokko klaar voor duel tegen VS in Olympische kwartfinale

Nu richt Tarik Sektioui zijn blik op de kwartfinale tegen de Verenigde Staten. "We gaan ons concentreren op de voorbereiding en onze ambitie kent geen grenzen in deze competitie." Sektioui benadrukte de historische betekenis van deze prestatie. "Sinds 1974 heeft Marokko zich niet meer gekwalificeerd voor de kwartfinale. Met deze gouden generatie blijven we dromen."

Lees ook: Tarik Sektioui reageert op nederlaag Marokko

De Atlas Leeuwen eindigden als eerste in groep B met 6 punten, gelijk met Argentinië. Op vrijdag 2 augustus om 14:00 uur (Marokkaanse tijd) nemen ze het in het Parc des Princes op tegen de Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team