Zoeken

Tarik Sektioui reageert op nederlaag Marokko

28 juli 2024 - 23:00 - Sport

©

Tarik Sektioui, de coach van het Marokkaanse Olympische voetbalteam, heeft zijn "grote teleurstelling" geuit na de nederlaag tegen Oekraïne op zaterdag in Saint-Étienne. Hij hoopt nu op een overwinning tegen Irak aanstaande dinsdag om zich te plaatsen voor de achtste finales van het Olympisch toernooi.

"Ik ben erg teleurgesteld over de nederlaag, die we niet verdienden na het hoge niveau dat we in de tweede helft hebben laten zien," zei Sektiouti tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen Oekraïne.

Lees ook: Argentinië dient klacht na chaotische nederlaag tegen Marokko

"We hebben veel kansen gecreëerd om te scoren, maar het ontbrak ons aan de finishing touch. We moeten deze wedstrijd achter ons laten en ons serieus concentreren op de volgende wedstrijd tegen Irak in Nice." De wedstrijd tegen Irak is "cruciaal voor ons om de grote Marokkaanse menigte die ons tijdens onze wedstrijden steunt, gelukkig te maken", aldus de coach.

Na een overwinning op Argentinië afgelopen dinsdag, stuitten Achraf Hakimi en zijn teamgenoten zaterdag op een taaie Oekraïense ploeg die in de 22e minuut de score opende. Soufiane Rahimi maakte in de 64e minuut gelijk uit een penalty, maar ondanks een numeriek voordeel door een rode kaart voor Oekraïne, incasseerden de mannen van Sektiouti in de 8e minuut van de blessuretijd een tweede doelpunt.

Lees ook: Marokko stunt tegen Argentinië dankzij slimme strategie coach Sektioui

Met deze nederlaag bevindt Marokko zich in een lastige situatie. De Atlaswelpen hebben nu drie punten, net als Oekraïne, Argentinië en Irak. Marokko moet dinsdag in Nice absoluut winnen van Irak om door te gaan naar de achtste finales van het Olympisch toernooi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team