Zoeken

Oma Lamine Yamal: "Hij is trots op zijn Marokkaanse roots"

21 juli 2024 - 23:00 - Sport

©

Fatima Nasraoui, de oma van FC Barcelona-talent en Spaans international Lamine Yamal, benadrukt dat de jonge voetballer van Marokkaanse en Equatoriaal-Guinese afkomst, zijn "Arabische identiteit" koestert.

"Lamine is in Spanje geboren, in tegenstelling tot zijn vader die in Marokko is geboren en getogen. Maar hij behoudt zijn Arabische identiteit en de keuze om voor Spanje te spelen is een persoonlijke beslissing," aldus Fatima Nasraoui in een interview.

Lees ook: Wie zijn de ouders van EK-held Lamine Yamal?

De 70-jarige vrouw, momenteel op vakantie in het Marokkaanse Larache, voegt eraan toe: "Zijn identiteit is Arabisch, hij spreekt vloeiend Arabisch en houdt van Marokko. Hij komt me altijd bezoeken tijdens vakanties en is dol op de Marokkaanse keuken. Hij vraagt me vaak om gerechten en desserts te maken, zelfs toen hij op het EK was."

Fatima Nasraoui is trots op de prestaties van haar 17-jarige kleinzoon, die al verschillende records heeft gebroken. "Lamine is een harde werker en heeft zich bewezen door zijn talent. Hij is waar hij nu is door zijn eigen inspanningen, niet door corruptie of vriendjespolitiek. Hij heeft alle spelers van zijn leeftijd overtroffen en zijn kinderdroom waargemaakt."

Lees ook: Van Larache naar EK-held, het familieverhaal van Lamine Yamal

De oma van Lamine Yamal zegt altijd voor haar kleinzoon te "bidden" en wenst hem veel succes in zijn veelbelovende carrière.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team