Zoeken

Onderwijsinstelling parlementslid Tanger eigent zich hele straten toe

19 september 2024 - 17:10 - Marokko

©

In Tanger is een groot schandaal aan het licht gekomen waarbij een particuliere onderwijsinstelling zich hele straten heeft toegeëigend. De instelling, die bestaat uit een kleuterschool, middelbare school, instituut en een kenniscentrum, is eigendom van een parlementslid en voormalig burgemeester.

Het complex is gebouwd op openbaar terrein en heeft geleid tot de afsluiting van aangrenzende straten, wat vragen oproept over mogelijke manipulatie van het bestemmingsplan. Het schandaal kwam eind jaren negentig aan het licht en escaleerde in 2005. Ondanks protesten van de lokale bevolking is de situatie tot op heden niet opgelost.

Lees ook: Tetouan in de greep van grondmaffia

Volgens lokale bronnen is er nu tussenkomst nodig van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de situatie te herstellen en het instituut, dat uitkijkt op de openbare weg, te verwijderen. Ook moet er een onderzoek komen naar degenen die betrokken waren bij de mogelijke manipulatie van het bestemmingsplan en de onrechtmatige toe-eigening van openbaar terrein.

Bewoners in de buurt van het schoolcomplex zijn ontevreden over de situatie. Ze kunnen de straat Moulay Rachid niet meer zien en de weg is voor hen afgesloten, waardoor ze moeten omlopen via verschillende steegjes om de hoofdstraat te bereiken. Eerder klaagden bewoners al over verkeersopstoppingen veroorzaakt door de vele auto’s die voor de onderwijsinstelling stoppen, wat bijdraagt aan de verkeersdrukte. Bovendien zijn er juridische overtredingen, zoals het openen van de hoofdingangen direct aan de openbare weg.

Lees ook: Bouwprojecten in Nador: vriendjespolitiek heerst

Het bestemmingsplan van het stadsbestuur van Tanger laat zien dat de steeg nog steeds openbaar terrein is. Ook het trottoir dat door de gemeente is aangelegd, loopt dwars door het betonnen gebouw van het complex, wat in strijd is met de geldende regels. Bovendien is elke steeg afgesloten met een eigen poort.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team