Zoeken

Operatie Marhaba: succes voor luchthaven Al Hoceima

7 juli 2024 - 06:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De luchthaven Cherif Al Idrissi in Al Hoceima heeft sinds de start van Operatie Marhaba op 5 juni tot en met 3 juli 2024 in totaal 10.490 passagiers verwelkomd. Dit is een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

Fouad El Khattabi, hoofd van de luchthavenexploitatie, meldde dat er tot 3 juli 6323 aankomende en 4167 vertrekkende passagiers waren geregistreerd. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 9309. Hij benadrukte dat de luchthaven maatregelen heeft genomen om aan de eisen van Operatie Marhaba 2024 te voldoen en passagiers hoogwaardige service te bieden.

Lees ook: Recordjaar voor luchthaven Al Hoceima

De luchthaven heeft onlangs een uitbreidingsproject afgerond, waarbij de startbaan is verlengd tot 3200 meter en het platform voor vliegtuigen is uitgebreid. Hierdoor kan de luchthaven nu meer vliegtuigen, waaronder grote toestellen, ontvangen.

Lees ook: Sterke daling aantal wereld-Marokkanen op luchthaven Al Hoceima

Het project omvatte ook de versterking van taxibanen, de aanleg van een nieuwe rijbaan, de bouw van twee keerplaatsen voor vliegtuigen en de renovatie van de lichtsignalering. Daarnaast is het platform uitgebreid tot negen parkeerplaatsen voor vliegtuigen en zijn er andere infrastructuurwerken en vernieuwingen van navigatieapparatuur uitgevoerd. Er wordt momenteel ook gewerkt aan een nieuwe verkeerstoren van 262,5 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team