Zoeken

Opgelicht in Fez: Colombianen betalen 760.000 dirham voor tapijten

1 oktober 2024 - 20:30 - Marokko

©

Fez, een populaire toeristische bestemming in Marokko, wordt opnieuw opgeschrikt door een geval van oplichting. Twee Colombiaanse toeristen hebben aangifte gedaan nadat ze een torenhoog bedrag van 760.000 dirham betaalden voor vier tapijten en de verzending ervan. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar deze zaak.

De Colombianen dienden hun klacht in via de Colombiaanse ambassade in Marokko. Ze beweren dat ze het slachtoffer zijn geworden van oplichtingspraktijken. De autoriteiten zullen nu moeten uitzoeken wat er precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk is voor deze fraude.

Lees ook: Oplichting in Marrakech: zeepje van 10 dirham verkocht voor 2800 dirham

Deze zaak is niet de eerste in zijn soort. Fez kampt al langer met een toenemend aantal gevallen van oplichting waarbij toeristengidsen betrokken zijn. Een groep gidsen heeft zelfs een petitie ingediend bij de gouverneur van de regio om op te treden tegen de "rotte appels" in hun beroepsgroep. Ze wijzen op een eerdere zaak waarbij een Amerikaanse toeriste werd opgelicht door een man die zich voordeed als professor en expert in handgemaakte producten, maar ook een licentie als toeristengids had.

Lees ook: Amerikaanse toeriste opgelicht in Fez, 800.000 dirham voor tapijt

De gidsen maken zich zorgen over de reputatieschade die Fez oploopt door deze incidenten. Ze vinden het oneerlijk dat de aandacht vooral uitgaat naar de stad Fez en het beroep van toeristengids, terwijl de dader zich in het geval van de Amerikaanse toeriste niet als gids presenteerde. Ze roepen de autoriteiten op om streng op te treden tegen iedereen die de reputatie van de stad schaadt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team