Zoeken

Oplichting in Marrakech: droomvakantie verandert in nachtmerrie

23 oktober 2024 - 20:30 - Marokko

©

Drie studenten die via Booking een riad in Marrakech hadden geboekt voor een vakantie, zijn ter plaatse tot de ontdekking gekomen dat ze slachtoffer zijn geworden van oplichting.

De studenten, Charlotte, Inès en Achraf, zagen hun spaargeld in rook opgaan door een geraffineerde zwendel. Ze hadden met hun zuurverdiende geld een weekje vakantie in Marrakech gepland voor september en boekten een aantrekkelijke riad via Booking met een score van 9,3/10, meldt La Montagne. "We hadden maar een paar dagen, dus we wilden zeker zijn van een goede plek", vertelt Charlotte.

Lees ook: Vakantie in Marokko? Pas op voor deze oplichtingstrucs!

Maar eenmaal aangekomen bij de accommodatie, gelegen in een vervallen straat, troffen ze een met graffiti beklad gebouw aan. "De omgeving was echt luguber. Het leek totaal niet op de foto’s op de website... We vroegen ons meteen af hoe het mogelijk was dat het zo’n hoge score had met zo’n locatie." De riad bleek gesloten en de studenten konden de eigenaren niet bereiken. "We hebben geprobeerd de eigenaren te bellen, maar tevergeefs", zucht Charlotte.

Lees ook: Oplichting in Marrakech: 1200 dirham voor henna-tattoo

Met hun koffers in de hand moesten de studenten uitwijken naar een hotel in de buurt, omdat de klantenservice van Booking onbereikbaar was. Ze konden hun boeking niet annuleren en kregen geen geld terug. Zelfs Charlottes poging om haar bank de betaling te laten blokkeren mislukte. De boekingsite "houdt zich van de domme. Ik heb niets meer van ze gehoord. Ik kan alleen maar huilen. Eén ding is zeker: het geld is van mijn rekening afgeschreven", klaagt de studente.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team