Zoeken

Vakantie in Marokko? Pas op voor deze oplichtingstrucs!

21 augustus 2024 - 20:30 - Marokko

©

Toeristen delen hun ervaringen met de meest voorkomende oplichtingspraktijken tijdens vakanties in Marokko en Nederland, en geven tips om deze te vermijden.

Op het online forum Reddit waarschuwen reizigers elkaar voor oplichtingspraktijken in Marokko en andere landen. Een veelgehoorde klacht is dat taxichauffeurs in Marokko doen alsof hun meter kapot is en vervolgens torenhoge prijzen aanrekenen. "Ik heb letterlijk taxi’s moeten verlaten vanwege dit soort praktijken", zegt een gebruiker. Een andere reiziger bevestigt dit: "Taxi’s in het buitenland kunnen echt afzetten, vooral als ze je als toerist zien." Gelukkig bieden apps zoals Uber uitkomst, omdat ze transparante prijzen en een goede klantenservice hebben.

Lees ook: Marokkanen uit het buitenland massaal opgelicht

Wie voor het eerst naar Marokko gaat, moet goed opletten met de lokale munteenheid, de dirham. Het paars biljet van 20 dirham lijkt namelijk erg op het blauwe biljet van 200 dirham. Een toerist vertelt hoe een ober in een restaurant hem probeerde op te lichten door te beweren dat hij per ongeluk een biljet van lagere waarde had gegeven. "Hij leidde me af door met het geld te wapperen en snel te praten", aldus de gedupeerde reiziger.

Lees ook: Tetouan: grootschalige toeristische zwendel ontmaskerd

Een soortgelijke ervaring werd gedeeld door iemand die in Nederland werd opgelicht. "Iets soortgelijks overkwam me in Amsterdam. Een biertje kostte acht euro en ik gaf hem 50 euro en de barman gaf me een muntstuk van twee euro terug alsof er niets aan de hand was, waardoor ik bijna 40 euro verloor. Hij dacht dat ik niets zou zeggen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team