Zoeken

Oualidia, oesterparadijs aan de Marokkaanse kust

9 oktober 2024 - 07:00 - Marokko

©

Oualidia, een kustplaatsje op zo’n 2,5 uur rijden van Marrakech en Casablanca, staat bekend om zijn overheerlijke oesters. "Er zijn twee plekken in Marokko die beroemd zijn om hun oesters: Dakhla en Oualidia", vertelt gids Nabil El Bahri aan een verslaggever van National Geographic Traveler.

"De oesters van Oualidia zijn heerlijker en perfect om direct in het water te proeven." De oesters zijn dan ook het belangrijkste exportproduct van de stad.

Lees ook: Vissers Noord-Marokko luiden noodklok: "Geen vis meer!"

Oualidia is een lagune die dient als tussenstop voor vogels die vanuit Spanje naar Senegal trekken. "We weten dit omdat ze allemaal een zendertje hebben. We tellen ze wanneer we ze zien", aldus El Bahri. De Britse verslaggever was onder de indruk van de charme van Oualidia. "Terwijl we langs houten palen varen die uit de lagune steken, elk een onderwateroesterbank markerend, zie ik kleurrijke bootjes met kinderen en vrouwen in hijab naar een lang strand aan de kustlijn van de lagune varen. Waterfietsen en kajaks halen ons in, sommige met kinderen die naar ons zwaaien. De rook van geïmproviseerde barbecues op het zand vermengt zich met de zilte lucht; de sfeer is vrolijk."

Lees ook: Marokko kampt met onverwachte sardinenmigratie

De natuurlijke schoonheid van Oualidia is fascinerend. "Ik realiseer me al snel dat we niet de enigen zijn die genieten van de natuurlijke rijkdom van de lagune. We zien een grijze reiger en lepelaars die in een rietveld rondlopen, sterns die laag vliegen en meerkoeten die met hun poten over het water rennen voordat ze opstijgen", beschrijft de verslaggever. Volgens El Bahri zijn de watertemperatuur en het voedselaanbod ideaal voor de vogels. "Er zijn wormen, vissen en garnalen voor hen", voegt hij toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team