Zoeken

Parlementslid neergestoken in hotel in Marokko

2 oktober 2024 - 19:40 - Marokko

©

In Fez is een parlementslid van de PAM-partij met een mes aangevallen en zwaargewond geraakt. Ook de directeur van één van zijn hotels raakte gewond bij het incident.

De aanval vond plaats op dinsdag 1 oktober in een luxe hotel aan de weg naar Meknes, vlakbij een groot winkelcentrum. Een 37-jarige man drong het kantoor van de hoteldirecteur binnen en stak hem meerdere keren met een mes. Aziz Lebbar, parlementslid, vice-burgemeester van Fez en eigenaar van het hotel, probeerde tussenbeide te komen, maar werd zelf ook aangevallen. Hij werd drie keer gestoken en raakte gewond aan zijn hoofd.

Lees ook: Onderwijsinstelling parlementslid Tanger eigent zich hele straten toe

Beide slachtoffers zijn met spoed naar een kliniek gebracht en vervolgens overgebracht naar de intensive care van het Hassan II academisch ziekenhuis in Fez.

De vermoedelijke dader is door de politie gearresteerd. Volgens lokale bronnen is hij de broer van een beveiliger van het hotel, dat aan de nationale weg tussen Fez en Meknes ligt. De verdachte had eerder gevraagd om als beveiliger te worden aangenomen en zijn aanvraag was in behandeling genomen. Hij besloot echter om in een ander hotel te gaan werken, maar wilde uiteindelijk toch terugkeren naar het hotel van Aziz Lebbar om samen met zijn broer te werken. Dit werd hem geweigerd door de directie, wat hem ertoe zou hebben aangezet om de aanval te plegen.

Lees ook: Zoon Belgisch-Marokkaans parlementslid aangeklaagd in drugszaak

De politie doet verder onderzoek naar de zaak. Het incident heeft voor veel opschudding gezorgd in Fez. Geweld tegen politici is zeldzaam in Marokko. De autoriteiten hebben extra beveiliging toegezegd aan politici in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team