Zoeken

Prins Moulay Hassan, ster op social media

22 juni 2024 - 15:00 - Marokko

©

De 21-jarige kroonprins Moulay Hassan geniet een aanzienlijke populariteit op sociale media, waar hij duizenden volgers heeft op diverse aan hem gewijde accounts op platforms zoals Instagram, Facebook en TikTok.

Verschillende accounts op sociale media zijn speciaal opgericht om nieuws en updates over de toekomstige Koning van Marokko te delen. Volgens El Debate trekken posts over het leven en de naderende troonsbestijging van de zoon van Koning Mohammed VI en Lalla Salma veel belangstelling. Dit heeft geresulteerd in een brede online volgersbasis die zich inleeft in zijn koninklijke verplichtingen en persoonlijke momenten.

Lees ook: Kroonprins Moulay Hassan viert 21e verjaardag

Op TikTok bijvoorbeeld, behalen video’s van Moulay Hassan soms wel tot 1,5 miljoen views. Instagram telt meer dan 10 profielen die exclusief aan de kroonprins zijn gewijd, waarvan sommige meer dan 200.000 volgers hebben. Deze accounts delen zowel intieme familiebeelden van de prins met de koninklijke familie als foto’s van zijn officiële optredens, zowel in Marokko als internationaal.

Ook op Facebook is Moulay Hassan actief, waarbij zijn posts worden gedeeld binnen een beperktere groep mensen. Soufiane El Bahri, beheerder van de sociale media accounts van Koning Mohammed VI, beheert ook het account van de kroonprins. Moulay Hassan wordt door velen online gezien als een influencer, een moderne rol die de toekomstige Koning van Marokko op zich neemt.

Lees ook: Nieuw officieel evenement voor kroonprins Moulay Hassan (video)

Van jongs af aan is Moulay Hassan voorbereid op zijn toekomstige rol als Koning. Zijn eerste toespraak hield hij op achtjarige leeftijd op de militaire academie in Kenitra, wat zijn vroege start in officiële verantwoordelijkheden onderstreept.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team