Zoeken

PSG wil Lamine Yamal koste wat kost

8 oktober 2024 - 06:00 - Sport

©

Paris Saint-Germain is bereid diep in de buidel te tasten om de 17-jarige Spaanse aanvaller Lamine Yamal, van Marokkaanse afkomst, in 2025 over te nemen van FC Barcelona. De Franse club wil het jonge talent koste wat kost losweken bij Barça, net zoals het in 2017 deed met Neymar.

PSG onderzoekt de mogelijkheid om Lamine Yamal te rekruteren ter vervanging van Kylian Mbappé, die vorige zomer naar Real Madrid vertrok. De Parijse club bereidt zich nu voor op de zomer van 2025, wanneer ze een torenhoog bod willen doen op Yamal, de 17-jarige aanvaller die furore maakt bij Barça en het Spaans elftal.

Lees ook: Lamine Yamal plots duurste speler van FC Barcelona

Bronnen rond PSG melden dat de club van plan is een duizelingwekkend bod te doen op Lamine Yamal, net zoals ze in 2017 deden bij Neymar Jr. Toen betaalden ze de afkoopsom van 222 miljoen euro aan Barça om de Braziliaan te contracteren.

Maar met Yamal zal het niet zo makkelijk gaan, aangezien zijn afkoopsom is vastgesteld op één miljard euro. Barça heeft de lat hoog gelegd om te voorkomen dat andere clubs interesse tonen in de jonge speler. Deze financiële barrière is echter geen onoverkomelijk obstakel voor PSG, dat wordt gerund door de machtige Qatar Investment Authority.

Lees ook: Lamine Yamal: een jaar vol records bij Spanje

PSG zou de jonge voetballer met Marokkaanse roots een netto maandsalaris van 3 tot 4 miljoen euro willen bieden, meer dan het dubbele van zijn huidige salaris (1,7 miljoen euro), en hem zijn rugnummer 19 in het Parc des Princes willen geven. Maar is dit genoeg om Barça te overtuigen hun toptalent te laten gaan? De Catalanen hebben het contract van Yamal onlangs verlengd tot 2026 en hij zou volgend jaar juli een nieuw contract kunnen tekenen voor vijf seizoenen, tot 2031.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team