Zoeken

Grootmoeder Lamine Yamal heeft gelogen

21 september 2024 - 23:00 - Sport

©

De recente uitspraken van de grootmoeder van Lamine Yamal, waarin ze stelde dat het Barça-talent geen Marokkaan is, hebben tot woede geleid onder Marokkanen op sociale media.

De keuze van Lamine Yamal om voor Spanje te spelen in plaats van voor Marokko blijft de gemoederen bezighouden. Veel Marokkanen uitten hun ongenoegen op sociale media nadat de 17-jarige speler ervoor koos om de Spaanse kleuren te vertegenwoordigen. Ze vinden dat hij Marokko heeft verraden en "zijn afkomst niet heeft respecteerd".

Lees ook: Lamine Yamal "is geen Marokkaan"

Een paar dagen geleden probeerde Lamine Yamal’s grootmoeder de controverse over zijn sportieve nationaliteit te beëindigen, maar haar woorden wakkerden de discussie alleen maar aan. "Dit kind komt niet uit Marokko. Hij is hier geboren en heeft hier gestudeerd. Mijn zoon Mounir heeft hem niet gedwongen om iets te doen. Hij kan in Marokko, Frankrijk, Spanje... overal spelen. Deze eerlijke keuze heeft de familie geëerd," zei de grootmoeder van Yamal in een interview met Antena 3.

Deze uitspraken leidden tot felle kritiek van Marokkaanse internetgebruikers. Boos brachten ze een oud interview van Yamal’s grootmoeder naar voren waarin ze het tegenovergestelde beweerde van wat ze nu zegt. "Lamine is geen Spanjaard, hij is Marokkaans... Zijn echte naam is Lamine Jamal, ik heb hem die naam gegeven op het consulaat," verklaarde de grootmoeder van de jonge speler enige tijd terug.

Lees ook: Oma Lamine Yamal: "Hij is trots op zijn Marokkaanse roots"

Marokkaanse internetgebruikers deelden ook een video waarin Lamine Yamal de uitschakeling van Spanje door Marokko in de achtste finales van het WK 2022 in Qatar viert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team