Zoeken

Puma onder vuur vanwege Marokkaans voetbalshirt

10 september 2024 - 22:10 - Sport

©

De Duitse sportkledingfabrikant Puma ligt onder vuur vanwege de kwaliteit van het shirt dat de Atlas Leeuwen droegen tijdens hun overtuigende 4-1 overwinning op Gabon in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2025.

Fans van het Marokkaans elftal zijn ontevreden over het huidige ontwerp van het shirt. Ze vinden dat het niet voldoet aan de verwachtingen en geen recht doet aan de status van het team op het internationale toneel. Veel supporters vergelijken een foto van de Spaans-Marokkaanse aanvaller Brahim Díaz in het Marokkaanse shirt met een foto van hem in het shirt van zijn club Real Madrid. Het verschil in kwaliteit en ontwerp is volgens hen overduidelijk.

Lees ook: Puma lanceert Marokkaanse sneakers-collectie

Sommige internetgebruikers vinden dat deze vergelijking een slechte reclame is voor zowel Puma als het Marokkaans elftal, gezien de status van de speler en het feit dat hij de foto met het Marokkaanse shirt na de wedstrijd op zijn Instagram-pagina plaatste, waar hij veel interactie kreeg van Real Madrid-sterren.

"Het Marokkaanse team behoort nu tot de elite en heeft shirts van hoge kwaliteit nodig, die op maat gemaakt zijn voor elke speler," benadrukken de fans. Ze vinden dat de Duitse kledingsponsor niet voldoet aan de ambities van een wereldwijd bekend team als Marokko, dat de halve finale van het WK 2022 bereikte en Puma daarmee veel publiciteit opleverde. De Marokkaanse supporters eisen daarom betere ontwerpen en materialen die passen bij het nationale team en het imago ervan versterken tijdens grote toernooien.

Lees ook: Adidas lanceert shirtcollectie met Marokkaanse twist

Sommige fans betreuren het dat de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) in 2019 een contract met Puma tekende ter vervanging van Adidas, met als doel de shirts van de nationale teams te verbeteren en de winst van de bond te verdubbelen. Ze vinden dat deze verwachtingen niet zijn waargemaakt. De meeste shirts die Puma heeft geleverd, zijn al meerdere keren bekritiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team