Zoeken

Walid Regragui praat over "ruzie" Hakim Ziyech en Brahim Diaz (video)

7 september 2024 - 18:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui toonde zich tevreden met de 4-1 overwinning van zijn ploeg op Gabon in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2025. Hij benadrukte echter ook dat er nog ruimte voor verbetering is.

"Het belangrijkste was om de drie punten te pakken", zei Regragui, terwijl hij ook de kwaliteit van het spel en de mooie doelpunten erkende. Hij wees er echter op dat zijn team veel kansen onbenut liet. "Dat is een aspect waar we aan moeten werken", aldus de coach.

Lees ook: Walid Regragui houdt vast aan Hakim Ziyech ondanks kritiek

Walid Regragui verdedigde ook zijn tactische keuzes, zoals het opstellen van Achraf Hakimi op de linkerflank. "Noussair Mazraoui voelt zich meer op zijn gemak aan de rechterkant, terwijl Hakimi heeft toegegeven dat hij zich niet helemaal comfortabel voelt aan de linkerkant", legde de bondscoach uit.

Over de vermeende ruzie tussen Hakim Ziyech en Brahim Diaz zei Regragui dat Ziyech de eerste penaltynemer blijft en prees hij zijn kwaliteiten als aangever. Hij ontkende ook geruchten over spanningen tussen de twee spelers.

Lees ook: Marokko begint Afrika Cup-kwalificatie met daverende zege

"Het is een belangrijke overwinning waarmee we deze kwalificatiereeks goed beginnen. De spelers hebben mooie dingen laten zien, maar er is nog werk aan de winkel", concludeerde Regragui. "We hebben veel kansen gemist, dat is een punt waarop we ons moeten verbeteren. Bovendien moet de omschakeling van verdediging naar aanval nog worden geoptimaliseerd."

Ondanks deze kanttekeningen benadrukte de bondscoach de positieve aspecten van de wedstrijd en herinnerde hij eraan dat deze wedstrijden ook dienen om nieuwe strategieën te testen voor de Afrika Cup 2025, die Marokko zal organiseren.

Lees ook: Hakim Ziyech onder druk

Met deze overwinning deelt Marokko de leiding in groep B met de Centraal-Afrikaanse Republiek. De Atlas Leeuwen, die als gastland al automatisch gekwalificeerd zijn, spelen maandag hun volgende wedstrijd tegen Lesotho.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team