Zoeken

Dit is waarom Ryanair niet naar Nador vliegt

25 juli 2024 - 09:40 - Marokko

©

Mohammed Abdeljalil, de Marokkaanse minister van Transport, heeft in het parlement uitleg gegeven over de afwezigheid van Ryanair op de binnenlandse vluchten van en naar Nador.

"Ryanair heeft toestemming gekregen voor specifieke binnenlandse vluchten tussen bepaalde Marokkaanse steden", aldus Abdeljalil. Hij benadrukte dat het huidige vluchtschema van de Ierse prijsvechter voor de zomer van 2024 een aanvulling is op de vluchten van nationale luchtvaartmaatschappijen.

Lees ook: Bewoners Al Hoceima en Nador boos: geen vluchten van Ryanair

De minister maakte duidelijk dat het vluchtschema wordt bepaald door Ryanair zelf, niet door het ministerie. "Wij bieden geen financiële steun aan de maatschappij, die haar routes baseert op winstgevendheid." Ryanair vliegt momenteel op 12 Marokkaanse steden, met 175 verschillende routes en 1100 vluchten per week in het hoogseizoen. De verwachting is dat er deze zomer vijf miljoen passagiers worden vervoerd, een groei van 33% ten opzichte van vorig jaar.

Lees ook: Ryanair rekent op Marokkaanse gemeenschap in België en Nederland

Mohammed Abdeljalil benadrukte dat de deur openstaat voor Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen om nieuwe binnenlandse routes van en naar Nador te openen. Voor buitenlandse maatschappijen gelden specifieke voorwaarden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team