Zoeken

Dé fout die reizigers naar Marokko moeten vermijden

9 september 2024 - 08:50 - Marokko

©

Een te glamoureuze paspoortfoto kan voor problemen zorgen bij de douane, zo blijkt uit een virale TikTok-video van influencer Alisha Marie. Ze deelde haar ervaring van bijna een gemiste vlucht omdat ze er op het vliegveld niet uitzag zoals op haar paspoort. Haar advies? "Maak nooit sexy foto’s voor je paspoort!"

Alisha’s verhaal is herkenbaar voor velen. Verschillende TikTok-gebruikers reageerden met soortgelijke ervaringen, variërend van problemen bij het binnenkomen van de Verenigde Staten tot moeilijkheden in Marokko. Een gebruiker merkte op: "Dit is mij overkomen in Marokko." Het lijkt erop dat de Marokkaanse douane extra streng is als het gaat om het vergelijken van passagiers met hun paspoortfoto’s.

Lees ook: Reizen naar Europa: grote verandering, ook voor Marokkanen

Maar hoe voorkom je zulke problemen? Volgens reisagent Denise Ambrusko-Maida is het beter om niet te veel make-up te dragen op je paspoortfoto. Ze adviseert reizigers om te denken aan hoe ze eruit zien na een lange, vermoeiende vlucht, in plaats van te proberen er op hun best uit te zien. "De meeste mensen voelen zich ongemakkelijk bij hun paspoortfoto’s," zegt Gemma Brown van Travel Republic, een online reisbureau. "Maar ze zijn een belangrijke veiligheidsmaatregel." Te veel make-up kan het verificatieproces vertragen omdat je er in het echt te anders uitziet dan op de foto.

Lees ook: Marokkaanse reizigers klagen over verspilling paspoortpagina’s

De officiële regels voor paspoortfoto’s vereisen een neutrale uitdrukking, een duidelijke afbeelding, geen filters en een witte of gebroken witte achtergrond. Make-up is niet verboden, maar de foto moet wel een getrouwe weergave zijn van hoe je er normaal gesproken uitziet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team