Zoeken

Rioolwater verpest strand Tanger

19 september 2024 - 23:50 - Marokko

©

Het strand van Merkala in Tanger kampt opnieuw met vervuiling door rioolwater. Omwonenden hebben melding gemaakt van een nieuwe lozing, wat zorgen baart over de toestand van het milieu en de gezondheid van zwemmers.

Volgens getuigen ligt de oorzaak van deze vervuiling bij het Amendis-pompstation, dat zich vlakbij de haven van Tanger-stad bevindt. Deze infrastructuur, eigendom van het gelijknamige bedrijf, zou verantwoordelijk zijn voor het lozen van grote hoeveelheden afvalwater in zee, waardoor het strand van Merkala en de omgeving vervuild raken.

Lees ook: Tanger: een strand ... van rioolwater

Amendis heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over dit incident, waardoor de exacte oorzaken van deze nieuwe vervuiling onduidelijk blijven. De inwoners van Tanger zijn gefrustreerd door de terugkerende problemen en klagen over het gebrek aan duurzame oplossingen. Veel inwoners hebben zich deze zomer al over de situatie beklaagd.

Lees ook: Dit zijn de vuilste stranden van Marokko

Het strand van Merkala wordt regelmatig getroffen door dit soort vervuiling. De nabijheid van de stranden tot waterlopen die vervuild water ontvangen van verschillende bronnen, zoals riolering, openbare stortplaatsen en industrie, maakt het kwetsbare plekken wat betreft waterkwaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team