Zoeken

Rotterdam neemt afscheid van Ahmed Aboutaleb

27 augustus 2024 - 14:40 - Wereld

©

Hoewel hij nog een paar weken aanblijft, heeft Rotterdam alvast afscheid genomen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Na ruim 15 jaar geeft hij op 1 oktober de ambtsketen door. "Maar als Rotterdammer blijf ik, dat hebt u van mij gemaakt", sprak hij de menigte toe.

Ter gelegenheid van zijn afscheid werd er een gratis festival georganiseerd in het Park onder de Euromast. Een middag vol muziek, dans, sport en workshops, waar de "Beste burgemeester ter wereld" honderden handen schudde en overladen werd met cadeautjes en tekeningen.

Lees ook: Ahmed Aboutaleb, "beste burgemeester ter wereld", verlaat Rotterdam

In een korte toespraak toonde Ahmed Aboutaleb zich dankbaar. "U heeft mij gesteund, u heeft mij verrijkt met ideeën, u heeft mij gecorrigeerd als ik niet het juiste zei of vond. Daarvoor neem ik mijn petje af. Rotterdam, een stad waar je de hele wereld kunt ontmoeten, waar kansen liggen, en waar een migrant burgemeester kan worden," aldus de burgemeester van Marokkaanse afkomst, die in de stad blijft wonen.

Lees ook: Aboutaleb en Marcouch: "Kinderen in Nederland onder juk Mocro-maffia"

Aan het einde van zijn speech gaf hij nog "een klein adviesje en een verzoek". Het advies was een pleidooi voor solidariteit: "Verdeeldheid verzwakt. Verbondenheid geeft kracht."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team