Zoeken

Royal Air Maroc breidt netwerk uit met nieuwe bestemming

13 oktober 2024 - 07:00 - Marokko

©

Royal Air Maroc gaat een directe vlucht starten tussen Casablanca en Toronto in Canada. Deze nieuwe verbinding zal de banden tussen Afrika en Canada, en Noord-Amerika in het algemeen, versterken.

Deelnemers aan een ceremonie die Royal Air Maroc woensdag in Toronto organiseerde, benadrukten dat de nieuwe route het streven van Marokko weerspiegelt om een duurzame verbinding te creëren tussen Afrika en Canada. Souriya Otmani, de Marokkaanse ambassadeur in Canada, noemde de directe vlucht een kans voor zakenlieden, academici, kunstenaars en burgers van Afrikaanse landen en Noord-Amerika om nieuwe partnerschappen te ontwikkelen.

Lees ook: Royal Air Maroc verslagen door Ryanair

De eerste vlucht staat gepland voor 8 december en markeert een belangrijke stap in de versterking van de relaties tussen Marokko en Canada, en in bredere zin tussen Arabische, Afrikaanse en Europese landen. "Deze verbinding biedt nieuwe perspectieven voor samenwerking op regionaal en internationaal niveau", aldus Souriya Otmani. "De keuze voor Casablanca als strategisch knooppunt van Royal Air Maroc onderstreept de centrale positie van Marokko, niet alleen in Afrika, maar ook als brug tussen de continenten."

Lees ook: Royal Air Maroc: 25 miljard dollar voor nieuwe vliegtuigen

Nour-Eddine Ezzairi, de regionale vertegenwoordiger van Royal Air Maroc in Canada, gaf aan dat er drie vluchten per week zullen zijn tussen Casablanca en Toronto: op woensdag, vrijdag en zondag. Hij verwacht dat de nieuwe verbinding ook de sociale en culturele uitwisseling tussen beide landen zal bevorderen. De directe vlucht naar Toronto is de tweede van Royal Air Maroc naar Canada, na de verbinding met Montreal. In Noord-Amerika vliegt de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij ook al van Casablanca naar New York, Washington en Miami. Op 7 december wordt de route naar São Paulo hervat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team