Zoeken

Royal Air Maroc: 25 miljard dollar voor nieuwe vliegtuigen

8 oktober 2024 - 23:00 - Economie

©

Royal Air Maroc gaat 188 nieuwe vliegtuigen te kopen. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij heeft verschillende offertes bestudeerd en zal eind dit jaar bekendmaken welke fabrikanten de order binnenhalen.

Topman Abdelhamid Addou vertelde aan Iqtisad Al Sharq dat Boeing niet de enige leverancier zal zijn. "We gaan vliegtuigen kopen van verschillende fabrikanten," aldus Addou. Dat betekent dat ook de Europese vliegtuigbouwer Airbus kans maakt op een deel van de order. Momenteel vliegt Royal Air Maroc voornamelijk met Boeing.

Lees ook: Royal Air Maroc laat passagiers achter door "kapotte stoelen"

Volgend jaar zal Royal Air Maroc tien Boeings leasen voor de lange termijn. "Leasen is heel gebruikelijk bij luchtvaartmaatschappijen," legt Addou uit. "De levertijden voor nieuwe vliegtuigen zijn namelijk erg lang."

Lees ook: Royal Air Maroc verslagen door Ryanair

Royal Air Maroc heeft in 2023 een overeenkomst met de Marokkaanse overheid getekend om de vloot uit te breiden met ongeveer 200 nieuwe vliegtuigen. Hiervoor is een budget van 25 miljard dollar beschikbaar gesteld. Marokko wil klaar zijn voor grote sportevenementen, zoals de Afrika Cup in 2025 en het WK voetbal in 2030, dat het samen met Spanje en Portugal organiseert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team