Zoeken

Royal Air Maroc: minister verklaart hoge ticketprijzen

1 juni 2024 - 18:00 - Economie

©

Minister Mohamed Abdeljalil van Transport en Logistiek heeft uitleg gegeven over de hoge ticketprijzen die door de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air MarocBinnenlandse vluchten: Ryanair daagt Royal Air Maroc en Air Arabia uit worden gehanteerd.

Tijdens een vergadering van de thematische werkgroep die de jaarlijkse evaluatiesessie van het toerismebeleid voorbereidt, legde Mohamed Abdeljalil uit dat "het binnenlands luchtvervoer is afgenomen omdat Royal Air Maroc tijdens de Covid-19-crisis om financiële redenen gedwongen werd om een ​​aantal vliegtuigen terug te geven op verzoek van de vorige regering."

Lees ook: Ryanair: goed nieuws voor Marokkaanse reizigers

Volgens de minister had het vorig kabinet Royal Air Maroc verzocht om 10 vliegtuigen terug op de markt te brengen om het financiële evenwicht te garanderen, aangezien de regering niet in staat was om de maatschappij financieel te steunen bij de aankoop van deze toestellen tijdens de pandemie.

Royal Air Maroc werkt nu aan het terugkrijgen van deze vliegtuigen, aldus de minister. Hij verzekerde dat deze maatregel zal bijdragen aan de versterking van het binnenlands luchtvervoer in Marokko, met als doel een bezettingsgraad van 100% te bereiken in plaats van de huidige 90%. Bovendien zou de maatschappij de binnenlandse routes kunnen exploiteren die gepland waren vóór de beslissing om deze vliegtuigen aan te schaffen.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: Royal Air Maroc onder vuur

De aankoop van deze toestellen zal echter duurder uitpakken voor Royal Air Maroc vanwege een aanzienlijk tekort aan vliegtuigen op de wereldmarkt. De minister vreest dat de aankoop van vliegtuigen in deze context van hoge prijzen het onmogelijk maakt om vliegtickets tegen betaalbare prijzen aan te bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team