Zoeken

Ryanair verkoopt tickets in euro’s: Marokko waarschuwt

22 oktober 2024 - 07:00 - Economie

©

De Marokkaanse minister van Transport, Mohamed Abdeljalil, heeft Ryanair op de vingers getikt. De Ierse luchtvaartmaatschappij verkocht tickets voor binnenlandse vluchten in euro’s, terwijl ze had beloofd dit in Marokkaanse dirhams te doen.

Ryanair kreeg in november 2023 een vergunning om negen Marokkaanse luchthavens te bedienen. Een van de voorwaarden was dat tickets voor binnenlandse vluchten in dirhams verkocht zouden worden. Ryanair bevestigde deze afspraak in een brief aan het ministerie, maar verkocht toch tickets in euro’s.

Lees ook: Ryanair: tickets kunnen in dirhams worden betaald

Het ministerie sommeerde Ryanair daarop om haar afspraken na te komen. In een brief van 29 maart 2024 dreigde het ministerie de vergunning van Ryanair in te trekken als ze binnen een maand geen tickets in dirhams zou verkopen. Na deze aanmaning is Ryanair begonnen met de verkoop van tickets in dirhams, aldus Abdeljalil.

Lees ook: Ryanair’s digitale droom loopt stuk in Marokko

De kwestie kwam aan het licht na vragen van parlementslid Idriss Sentissi. Hij wilde weten welke maatregelen het ministerie neemt om de rechten van klanten te beschermen die hun tickets in euro’s hebben gekocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team