Zoeken

Schengenvisum: Marokkanen afgeperst

30 juni 2024 - 09:00 - Marokko

©

Marokkanen die een Schengenvisum aanvragen, worden nog steeds geconfronteerd met illegale praktijken van tussenpersonen die exorbitante bedragen eisen voor het regelen van een afspraak. In sommige gevallen bedragen deze tarieven tot wel 11.000 dirham voor een enkele afspraak.

De problematiek is het meest nijpend bij de consulaten van Spanje, Frankrijk en Italië. Ongeacht het doel van de visumaanvraag (spoed, medische behandeling, werk of studie), eisen tussenpersonen bij het Spaanse consulaat 20.000 dirham voor een individu en 40.000 dirham voor een gezin om binnen een week een visum te verkrijgen. Dit blijkt uit getuigenissen van Marokkaanse visumaanvragers op sociale media.

Lees ook: Schengenvisum te duur: Marokko eist terugbetaling bij afwijzing

Verschillende organisaties hebben klachten ingediend bij de consulaten van Spanje, Frankrijk en Italië over de moeizame procedures voor het verkrijgen van visumafspraken en de woekerprijzen van tussenpersonen. Deze praktijken vinden plaats met medeweten van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, wat tot grote frustratie leidt. De organisaties roepen de bevoegde instanties op om een einde te maken aan deze illegale praktijken die steeds meer om zich heen grijpen in het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team