Zoeken

Shirt Hakim Ziyech hit tijdens mars voor Palestina in Marokko (video)

8 oktober 2024 - 18:00 - Sport

©

Duizenden mensen liepen afgelopen zondag in Rabat mee in een demonstratie om Palestina en Libanon te steunen, een jaar na het begin van de Israëlische aanvallen.

Opvallend was de aanwezigheid van een verkoper die shirts van Hakim Ziyech verkocht. De Marokkaanse international had eerder felle kritiek geuit op de passieve houding van de Marokkaanse regering, die de Israëlische aanval op de Gazastrook niet veroordeelde.

Lees ook: Hakim Ziyech haal hard uit naar Marokkaanse regering

"Laten we één ding duidelijk maken! Vervloekt is Israël en elk ander land dat dit soort gedrag steunt", schreef Ziyech in een eerste bericht op Instagram. In een tweede post voegde hij daaraan toe: "Mijn vorige bericht was ook gericht aan de regering van ons land die de genocide steunt, evenals aan alle andere landen die dat doen. Schaam je..." Na kritiek verwijderde Ziyech zijn tweede bericht.

Lees ook: Ziyech weigert te zwijgen: na Palestina nu ook steun aan Libanon

Enkele dagen later sprak Hakim Ziyech zijn steun uit voor de Libanese bevolking. Op Instagram plaatste hij een foto van twee kinderen met de Palestijnse en Libanese vlag te midden van puin, met het bijschrift "Vrede en veiligheid". Mogelijk is zijn steunbetuiging aan beide volkeren de reden dat hij niet is opgeroepen voor de komende twee wedstrijden van het Marokkaans elftal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team