Zoeken

Ziyech weigert te zwijgen: na Palestina nu ook steun aan Libanon

26 september 2024 - 18:00 - Sport

©

Hakim Ziyech blijft zich uitspreken over het conflict in het Midden-Oosten. Na zijn eerdere berichten ter ondersteuning van Palestina, die veel discussie veroorzaakten, heeft de Marokkaanse aanvaller van Galatasaray nu een bericht geplaatst waarin hij zijn steun betuigt aan Libanon, dat dagelijks wordt gebombardeerd door het Israëlische leger.

Op zijn Instagram-account deelde Ziyech een aangrijpende foto van twee kinderen die, te midden van het puin, de vlaggen van Palestina en Libanon vasthouden. Bij de foto schreef hij "Vrede en veiligheid" in het Arabisch. Met dit bericht toont de Atlas Leeuw zijn solidariteit met zowel de Palestijnen in de Gazastrook als de Libanezen in de gebieden die worden aangevallen door Israëlische troepen.

Lees ook: Hakim Ziyech haal hard uit naar Marokkaanse regering

Eerder deze week veroorzaakte Hakim Ziyech al opschudding met zijn berichten over Palestina. "Laten we één ding duidelijk maken! Vervloekt zij Israël en elk ander land dat dit soort gedrag steunt", schreef hij in een eerste post. In een tweede bericht voegde hij eraan toe: "Mijn vorige bericht was ook gericht aan de regering van ons land die de genocide steunt, evenals alle andere landen die dat doen. Schaam jullie..." Na kritiek op dit tweede bericht verwijderde de Marokkaanse international het uiteindelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team