Zoeken

Honderden slachtoffers vastgoedfraude vragen hulp aan Koning Mohammed VI

2 oktober 2024 - 21:20 - Marokko

©

In Marrakech wachten tientallen Marokkanen, waaronder veel in het buitenland wonende landgenoten, al jaren op de oplevering van hun appartementen. Ze kochten de woningen van projectontwikkelaar "Al Ghali", maar die heeft tot op heden niets opgeleverd. De kopers voelen zich opgelicht en hebben Koning Mohammed VI om hulp gevraagd.

In een verklaring aan Rue20 roepen de gedupeerden de Koning op om een onderzoek in te stellen naar deze zaak. Ze willen dat de autoriteiten van Marrakech en het ministerie van Huisvesting ingrijpen en hun klachten serieus nemen.

Lees ook: Tetouan opgeschrikt door enorme vastgoedfraude

De kopers beschuldigen Al Omrane, een overheidsbedrijf dat betrokken is bij sociale woningbouw, en de projectontwikkelaar Al Ghali ervan de oplevering van de appartementen al jaren te vertragen. Ze zeggen dat ze hierdoor grote financiële en emotionele schade lijden. De kopers hebben naar eigen zeggen elk meer dan 700.000 dirham betaald voor hun appartement. De projectontwikkelaar zou echter hetzelfde appartement aan meerdere mensen hebben verkocht. Sinds hij het geld heeft geïnd, is hij onvindbaar en zijn de bouwwerkzaamheden stilgelegd.

Lees ook: Grootschalige fraude bij Al Omrane: notaris vlucht met geld van klanten

De woedende kopers hebben al meerdere keren gedemonstreerd om hun recht te halen, tot nu toe zonder resultaat. Al Omrane had de grond voor dit project tegen een gereduceerd tarief verkocht aan de projectontwikkelaar, met de bedoeling betaalbare woningen te realiseren voor mensen met een laag inkomen. Naar schatting zijn 600 mensen het slachtoffer geworden van deze vastgoedfraude.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team