Zoeken

Spaanse minister bezoekt omstreden eilanden, Marokko niet blij

22 augustus 2024 - 08:50 - Wereld

©

De Spaanse minister van Defensie, Margarita Robles, heeft deze week een bezoek gebracht aan drie Spaanse eilanden en rotsen die ook door Marokko worden opgeëist: Vélez de la Gomera, Al Hoceima en Chafarinas.

Het doel van het bezoek van Robles was om de troepen een hart onder de riem te steken en hen aan te moedigen om de veiligheid van het Spaanse grondgebied te blijven waarborgen. Dit bezoek valt echter niet in goede aarde bij Marokko.

Lees ook: "Marokko zal Sebta, Melilla, Chafarinas-eilanden en Canarische Eilanden terugwinnen"

Robles bezocht de eilanden om de werkomstandigheden van de gestationeerde soldaten te bekijken en hun moreel te versterken. Op Vélez de la Gomera, gelegen tussen Ceuta en Melilla, inspecteerde ze de faciliteiten en verbeteringen die op het eiland zijn aangebracht. Ze sprak haar dankbaarheid uit aan de soldaten voor hun inzet en benadrukte het belang van hun aanwezigheid voor de Spaanse veiligheid, vooral in deze "gecompliceerde tijden".

Ook op de Chafarinas-eilanden en het eilandje Al Hoceima bracht Robles een bezoek aan de daar gestationeerde militairen. Ze uitte haar trots en dankbaarheid voor hun inzet bij het uitvoeren van hun moeilijke taak en moedigde hen aan om professioneel en efficiënt te blijven werken.

Lees ook: Spanje "beveiligt" Alborán, Marokko blijft eiland claimen

De eilanden en rotsen die Robles bezocht, vallen onder het commando van Melilla en de Canarische Eilanden. Hoewel ze al sinds de 16e eeuw Spaans grondgebied zijn, worden ze ook door Marokko opgeëist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team