Zoeken

Spanningen Marokko-Algerije vertragen identificatie Abdellatif Akhrif

15 augustus 2024 - 17:10 - Wereld

©

De familie van Abdellatif Akhrif, een speler van IRT Tanger, wacht nog steeds op de identificatie van een lichaam dat afgelopen donderdag werd gevonden voor de kust van Cap Falcon, in de regio Oran, Algerije.

Abdellatif Akhrif wordt al enkele weken vermist en de vondst van het lichaam heeft geleid tot veel speculatie, vooral nadat een video van het sterk ontbonden lichaam op sociale media werd verspreid. Het lichaam droeg een short die overeenkomt met de kleding die Akhrif droeg op de dag van zijn verdwijning op zee.

Lees ook: Marokkaanse voetballers vermist na uitstap op zee

Een bron van het Marokkaanse consulaat in Oran gaf in een reactie aan dat administratieve procedures de identificatie van het lichaam vertragen. Het blijkt dat de vertraging deels te wijten is aan diplomatieke kwesties. De familie van Akhrif heeft DNA-monsters naar Algerije gestuurd om de identiteit van het lichaam te kunnen bevestigen, maar de analyse en de resultaten laten op zich wachten vanwege de diplomatieke spanningen tussen Marokko en Algerije.

Lees ook: Lichaam Marokkaanse voetballer gevonden in Algerijnse wateren

Op 6 juli huurden vijf spelers van Ittihad Tanger een jacht voor een tochtje op zee, voor de kust van het strand van Restinga bij Mdiq in Noord-Marokko, vlakbij Gibraltar. Sterke winden zorgden ervoor dat hun boot afdreef, waardoor ze in nood kwamen op ongeveer 800 meter van de kust. De maritieme politie kwam snel ter plaatse en wist drie van hen te redden: Oussama Aflah, Souleimane Dahdouh en Abdelhamid Maali. Hun teamgenoten Salman Harraq en Abdellatif Akhrif werden sindsdien vermist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team