Zoeken

Spookstation in Assilah

27 september 2024 - 18:50 - Marokko

©

Het nieuwe busstation in Assilah, gebouwd om de drukte op de nationale weg nummer 1 te verminderen, staat er verlaten bij. Ondanks de moderne faciliteiten en de goede bedoelingen, kampt het station met een aantal hardnekkige problemen die het gebruik ervan in de weg staan.

Het station, dat in februari 2020 werd geopend, zou de verkeersstroom naar Assilah, vooral in de zomermaanden, moeten ontlasten. Ook zou het de verbinding met het stadscentrum en omliggende steden moeten verbeteren. Maar de realiteit is anders.

Lees ook: Oude busstation Rabat onteigend

Het Marokkaanse ministerie van Transport en Logistiek geeft aan dat het gebrek aan goede verbindingen tussen het station en het stadscentrum een van de belangrijkste oorzaken is van de geringe populariteit. Er zijn geen buslijnen of andere vormen van openbaar vervoer die het station direct en efficiënt verbinden met de rest van de stad, waardoor het voor reizigers moeilijk bereikbaar is.

Bovendien rijden de meeste bussen uit nabijgelegen steden zoals Tanger en Tetouan via de snelweg en stoppen ze niet bij het station, waardoor het nog verder geïsoleerd raakt. Het gebrek aan intercityverbindingen is een ander groot probleem, omdat de bestaande lijnen niet voldoen aan de behoeften van reizigers.

Het ministerie probeert oplossingen te vinden en heeft al meerdere vergaderingen gehouden met betrokken partijen om de verbindingen met het station te verbeteren. Er wordt onder andere gekeken naar de mogelijkheid om speciale bussen in te zetten tussen het station en het centrum, om zo reizigers aan te moedigen om het station te gebruiken.

Lees ook: Marokko bouwt 20 nieuwe treinstations

Het station, dat 44 miljoen dirham heeft gekost en is gebouwd op een oppervlakte van anderhalve hectare, beschikt over moderne voorzieningen zoals busperrons, loketten, gebedsruimtes en ondergrondse parkeergarages, evenals commerciële ruimtes. Maar voorlopig lijkt het een spookstation te blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team