Zoeken

Oude busstation Rabat onteigend

24 september 2024 - 16:20 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten om de gebouwen van het oude busstation Kamra in Rabat te onteigenen. Op deze plek zal een grootschalig cultureel project verrijzen.

De onteigeningsbeslissing is gepubliceerd in het Staatsblad en heeft als doel "openbare infrastructuur te creëren in de gemeente Rabat". Het maakt deel uit van de uitvoering van het project voor de bouw van een modern cultureel centrum op de voormalige locatie van het busstation Kamra.

Lees ook: Busstation Rabat te koop voor spotprijs

Met de publicatie van deze beslissing krijgt het ministerie van Cultuur groen licht om de bouw te starten van het cultureel centrum, dat onder andere een grote openbare bibliotheek zal omvatten. Daarnaast zullen er ook andere projecten worden uitgevoerd om culturele activiteiten te promoten voor jongeren en studenten in de Marokkaanse hoofdstad.

Lees ook: Zo zal het nieuw busstation van Rabat eruitzien (foto’s)

Deze projecten passen in het onlangs gepresenteerde ontwikkelingsplan voor de stad Rabat, waarin de creatie van een grote culturele ruimte op de locatie van het busstation Kamra is opgenomen. Dit moet voorzien in de culturele en recreatieve behoeften van de jeugd in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team