Zoeken

Marokko bevrijdt 39 onderdanen tijdens stille operatie in Birma

29 september 2024 - 21:20 - Wereld

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken heeft uitleg gegeven over de succesvolle bevrijding van 39 jonge Marokkanen die gegijzeld en gemarteld werden door criminele netwerken in Birma (Myanmar). De slachtoffers waren met valse beloftes over e-commerce banen naar het land gelokt.

Bourita reageerde op vragen van de parlementaire fractie van de MP-partij en corrigeerde eerdere berichten in de media over het aantal slachtoffers. Hij bevestigde dat het om 39 personen gaat, waarvan 24 in Birma, vijf in Laos en vijf in Cambodja werden vastgehouden. Het ministerie heeft recent samengewerkt met de Marokkaanse ambassade in Thailand om vijf andere gegijzelde Marokkanen in Cambodja te repatriëren.

Lees ook: Marokkanen gegijzeld in Thailand, maar ook in Laos en Cambodja

De minister benadrukte dat de reddingsoperatie met de grootste zorgvuldigheid en discretie is uitgevoerd, gezien de veiligheid van de slachtoffers en de complexe situatie in het grensgebied tussen Thailand, Cambodja, Laos en Birma. Vooral in bepaalde delen van Birma is de situatie instabiel door de aanwezigheid van gewapende groepen die buiten de controle van de autoriteiten opereren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team