Zoeken

Strenge controles in Saïdia tijdens zomerseizoen

30 juni 2024 - 12:00 - Marokko

©

De politie in Saïdia voert, parallel aan de start van het zomerseizoen, een grootschalige campagne om motorrijders te controleren die de verkeersregels overtreden en geen kentekenbewijs en verzekeringspapieren hebben.

Hespress meldt dat tientallen motoren, met name die van Chinese makelij die veelvuldig gebruikt worden in Oujda, Berkane en omgeving, aan controles werden onderworpen op twee checkpoints: een permanent checkpoint aan de oostelijke ingang van Saïdia en een tijdelijk checkpoint op een rotonde aan de westelijke ingang van de stad.

Lees ook: Autoriteiten maken einde aan chaos op strand Saïdia

Deze campagne, die zich vooral richtte op bezoekers van de toeristische stad afkomstig uit naburige steden, resulteerde volgens een bron van Hespress in de inbeslagname van verschillende motoren die werden opgeslagen op de gemeentelijke autobewaarplaats weggesleept.

Lees ook: Nador opgeknapt voor toeristen en Marokkaanse diaspora

De nabijheid van de stranden van Saïdia met de steden Oujda, Ahfir en Berkane motiveert veel motorbezitters om deze bestemming te kiezen voor hun zomervakantie. Hun ritten in groepjes op de nationale wegen, waarbij ze te snel rijden en gevaarlijke inhaalmanoeuvres verrichten, krijgen veel kritiek van andere weggebruikers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team