– 1 scharrelkip, in stukken gesneden
– 2 fijngehakte uien
– 6 eieren
– sap van 1 citroen
– 1 mespunt kurkuma
– 1 mespunt saffraandraadjes
– 1 kaneelstokje
– ½ theelepel gemberpoeder
– 1 bosje fijngehakte peterselie
– 1 theelepel fijngehakte koriander
– 1 theelepel smen
– 1 theeglaasje arachideolie
– ½ theelepel zout
– 1 volle theelepel zwarte peper
Doe de stukken kip met de uien, kurkuma, saffraandraadjes, gember, peterselie, smen, olie, het kaneelstokje, zout en de peper in een pan en laat alles ongeveer 5 minuten fruiten.
Zet de kip, zodra het mooi gebruind is, onder water en laat het 40 tot 45 minuten op een zacht vuur koken met het deksel op de pan.
Controleer regelmatig en, indien nodig, voeg water toe. Voeg zonodig ook kruiden toe.
Breek ondertussen de eieren in een kom, klop ze los en zet ze weg. Giet aan het einde van de kooktijd de inhoud van de pan in een tajine.
Voeg het citroensap en de koriander toe. Roer alles goed door elkaar. Giet vervolgens de losgeklopte eieren over de kip en laat alles 10 minuten op een matig vuur koken.
Dit gerecht wordt zeer warm opgediend, vergezeld van brood.
Tajine met venkel
Tajine met aardappelen en wortelen
Tajine met aardpeer
Kiptajine met abrikozen gevuld met amandelspijs
Lamstajine met aardappel en pistache
Tajine met kalfsschenkel en pruimen