Zoeken

Tanger openlucht vuilnisbelt geworden

16 oktober 2024 - 16:20 - Marokko

©

De stad Tanger kampt met grote afvalproblemen. In verschillende wijken stapelen de bergen afval zich op, wat de onmacht van de gemeente en de verantwoordelijke bedrijven aantoont. De situatie is zorgwekkend, vooral in de wijk Beni Ouriaghel, die is veranderd in een openlucht vuilnisbelt.

De oorzaak van deze situatie ligt volgens Al Akhbar bij de gewijzigde planning van de afvalbedrijven. Waar ze voorheen meerdere keren per dag afval ophaalden in dichtbevolkte gebieden, doen ze dat nu nog maar één keer. Ondanks de 304 miljoen dirham die jaarlijks wordt vrijgemaakt voor afvalbeheer, worstelt de gemeente met het behalen van de gewenste resultaten.

Lees ook: Tanger verdrinkt in afval ondanks miljoenencontract

Het probleem is niet nieuw. Ook tijdens Eid ul-Adha lieten de afvalbedrijven Mecomar en Arma het afweten. Beide bedrijven zijn eigendom van Youssef Ahizoune, de zoon van Abdeslam Ahizoune, de directeur van Maroc Telecom.

Lees ook: Albanië probeert giftig afval in Marokko te dumpen

Met het oog op de grote sportevenementen die Marokko binnenkort gaat organiseren, zoals de Afrika Cup in 2025 en het WK voetbal in 2030, is het dringend noodzakelijk dat er adequate afvalverwerkingssystemen komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team