Zoeken

Marokko stunt tegen Argentinië dankzij slimme strategie coach Sektioui

26 juli 2024 - 18:00 - Sport

©

Achraf Hakimi en zijn teamgenoten hebben een opmerkelijke prestatie geleverd tegen Argentinië (2-1) op woensdag in Saint-Étienne, tijdens de eerste dag van de Olympische Spelen, waarmee ze hun eerste overwinning van het toernooi binnenhaalden.

Sportanalisten hebben de uitzonderlijke prestatie van het Marokkaans olympisch team geprezen, dat woensdag na een epische wedstrijd met 2-1 van Argentinië won. Ze prezen het succesvolle coachingsbeleid van Tarik Sektioui, die spelers zoals Achraf Hakimi op andere posities gebruikte dan in het nationale team.

Lees ook: Marokko wint twee uur na wedstrijd alsnog van Argentinië dankzij VAR (video)

Sektioui positioneerde Hakimi in de aanval, waar hij goed samenwerkte met Ilias Akhomach. In het nationale team staat Hakim Ziyech vaak op de rechterflank, waardoor Hakimi, de verdediger van Paris Saint-Germain, in de schaduw komt te staan. Ditmaal toonde Hakimi zijn veelzijdigheid en aanvallende kwaliteiten.

Soufiane Rahimi, de aanvaller van de Saoedische club Al Ain, blonk ook uit tijdens de wedstrijd tegen Argentinië door twee keer te scoren. Sektioui gebruikte Rahimi als een ’valse negen’, in tegenstelling tot Walid Regragui die hem vaak als pure spits of vleugelspeler opstelt, wat zijn effectiviteit beperkt.

Lees ook: Achraf Hakimi boos op Marokkaanse fans na overwinning op Argentinië

Doelman Munir El Kajioui leverde eveneens een uitmuntende prestatie door Argentinië te blokkeren met drie cruciale reddingen. El Kajioui’s optreden benadrukte de mogelijkheid om Yassine Bounou, de eerste doelman van het nationale team, te vervangen. Bounou miste verschillende belangrijke wedstrijden met de Atlas Leeuwen na het WK 2022 in Qatar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team