Argentinië dient klacht na chaotische nederlaag tegen Marokko

26 juli 2024 - 06:00 - Sport

©

De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft een officiële klacht ingediend bij de FIFA naar aanleiding van de controversiële nederlaag tegen Marokko (2-1) op de Olympische Spelen.

De AFA is woedend over de beslissing van de Zweedse scheidsrechter Glenn Nyberg om de wedstrijd te hervatten na een twee uur durende onderbreking vanwege de bestorming van het veld door supporters.

In een verklaring eist de AFA dat de FIFA "passende maatregelen neemt tegen gebeurtenissen van een dergelijke ernst". AFA-voorzitter Claudio Tapia deelde een fragment van de klacht op sociale media, waarin hij de gang van zaken "betreurenswaardig" noemt. "Het is onzin dat onze spelers na bijna twee uur wachten in de kleedkamer weer het veld op moesten om een wedstrijd te hervatten die eigenlijk gestaakt had moeten worden."

Marokko leidde met 2-1 tot de 68e minuut, waarna Argentinië terugkwam tot 2-2 in de 16e minuut van de blessuretijd. Dit doelpunt leidde tot een invasie van het veld door supporters, waarop de scheidsrechter de wedstrijd stillegde.

Na meer dan een uur besloot de scheidsrechter de wedstrijd achter gesloten deuren te hervatten. Na overleg met de VAR werd het Argentijnse doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Na drie minuten extra tijd werd de wedstrijd definitief gestaakt, met een 2-1 overwinning voor Marokko.