Zoeken

Teleurstelling over Marokkaanse prestaties op Olympische Spelen

11 augustus 2024 - 18:00 - Sport

©

Marokkanen uiten hun onvrede over de prestaties van hun atleten op de Olympische Spelen in Parijs. Op atletiek en voetbal na, presteerden de Marokkaanse deelnemers ondermaats. Het succes van het Olympische voetbalteam, dat voor het eerst in de geschiedenis de halve finale bereikte en brons won, bood enige troost.

Op sociale media klonk felle kritiek op de tegenvallende prestaties. Activisten eisen het vertrek van de verantwoordelijken bij de verschillende sportbonden, zoals atletiek, boksen, tennis en taekwondo. Zij vinden dat deze bonden gefaald hebben in het verbeteren van Marokko’s sportieve imago.

Lees ook: Olympische Spelen: Marokko eindigt laatste van Arabische landen

Velen roepen Koning Mohammed VI op om charismatische leiders, zoals Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, aan te stellen om de sport in Marokko nieuw leven in te blazen. Het succes van de voetbalbond wordt toegeschreven aan het vermogen om spelers met een dubbele nationaliteit te overtuigen voor Marokko te kiezen.

Lees ook: Marokko schrijft geschiedenis met Olympisch brons

Andere sportbonden zouden een voorbeeld moeten nemen aan de voetbalbond. Marokkanen wijzen de huidige bestuurders aan als verantwoordelijken voor het magere resultaat in Parijs, waardoor Marokko het laagst eindigde van alle Arabische en Afrikaanse landen. Naast het brons van het voetbalteam, was er alleen nog een gouden medaille voor Soufiane El Bakkali op de 3000 meter steeplechase.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team