Zoeken

Vernedering Egypte door Marokko nog sterk besproken

10 augustus 2024 - 19:40 - Marokko

©

De voormalige Egyptische international Ahmed Hossam, ook bekend als "Mido", heeft zijn ongenoegen geuit over de zware nederlaag van het Egyptische Olympische team tegen de Atlaswelpen (0-6) in de wedstrijd om de derde plaats op het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen in Parijs. Hij prees de verdiensten van het Marokkaanse team, dat een historische prestatie leverde door zijn eerste Olympische medaille te winnen.

"Helaas is onze nederlaag tegen Marokko een schande, maar het is een realistische schande!!", schreef Mido in een bericht op X. "Het is een schande die het enorme verschil weerspiegelt tussen een voetbalschool die zijn identiteit begint te verliezen en een voetbalschool die zich heeft weten te ontwikkelen."

Lees ook: Tarik Sektioui reageert op historische medaille

De coach legt uit dat het uitzonderlijke parcours van Marokko op de Spelen van Parijs geen toeval is en benadrukt de succesvolle hervormingen van de Marokkaanse voetbalbond. Marokko is "een voetbalschool die spelers naar Europa heeft weten te exporteren, die zijn trainers heeft weten te ontwikkelen, die zijn trainerslicenties heeft weten te verbeteren, die de vaardigheden van zijn zonen met veel ervaring op verschillende gebieden heeft weten te benutten", zei hij.

De voormalige speler van Zamalek vervolgde met een oproep aan de autoriteiten van zijn land om een voorbeeld te nemen aan Marokko. "Het Koninkrijk Marokko is een land dat mannen heeft die het dienen en een land dat mannen heeft die zichzelf dienen!! Alle respect voor Marokko en zijn zonen... en wij moeten wakker worden!!", concludeerde hij.

Lees ook: Marokko viert olympisch succes met royale beloningen

Het Olympische team van Marokko won donderdag in het Stade La Beaujoire in Nantes met een overtuigende 6-0 van zijn Egyptische tegenhanger en behaalde daarmee zijn eerste Olympische medaille. Met deze prestatie schrijft Marokko geschiedenis als het eerste Arabische land dat een Olympische medaille in het voetbal wint en het derde Afrikaanse land na Ghana in 1992 en Nigeria in 2016.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team