Zoeken

Olympische Spelen: Marokko eindigt laatste van Arabische landen

11 augustus 2024 - 16:00 - Sport

©

Ondanks een gouden medaille van atleet Soufiane El Bakkali en een historische bronzen plak voor het Marokkaanse voetbalteam, staat Marokko onderaan de ranglijst van Arabische en Afrikaanse landen die deelnamen aan de Olympische Spelen in Parijs.

Na de teleurstellende prestaties in 2021, hoopte Marokko op betere resultaten in Parijs. Helaas vielen de prestaties van de 60 Marokkaanse atleten, die in 19 verschillende sportdisciplines zoals voetbal, boksen en atletiek meededen, tegen. Alleen Soufiane El Bakkali en het voetbalteam wisten het Marokkaanse publiek enigszins tevreden te stellen.

Lees ook: Soufiane El Bakkali schrijft geschiedenis in Parijs

Verschillende Marokkaanse atleten sneuvelden vroegtijdig in het toernooi. Zo werd taekwondoka Fatima Zahra Abou Faris uitgeschakeld in de categorie boven 67 kg, en verloor boksster Widad Bertal in de kwartfinales van de Noord-Koreaanse Pang Choi-Miet. Zelfs Khadija Mardi, de eerste Afrikaanse wereldkampioen boksen, wist zich niet te plaatsen voor de halve finales in de categorie tot 75 kg.

Lees ook: Marokko schrijft geschiedenis met Olympisch brons

Door deze vele nederlagen bungelt Marokko onderaan de ranglijst van Arabische landen die deelnamen aan de Spelen. Algerije staat bovenaan, gevolgd door Tunesië, Egypte en Bahrein. Ook op de ranglijst van Afrikaanse landen staat Marokko op de laatste plaats, een primeur. Algerije voert ook deze lijst aan, met Tunesië, Egypte en Oeganda op de plaatsen twee tot en met vier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team