Zoeken

Toegang tot stranden Bni Nssar toch gratis

1 juli 2024 - 17:10 - Marokko

©

De gemeente Beni Nssar in de provincie Nador ontkent dat er een toegangsprijs van 10 dirham wordt gevraagd voor de stranden van Miami en Bocana. De gemeente spreekt van geruchten die "afkomstig zijn van personen die de publieke belangen van de gemeente willen schaden en de nauwkeurige en legale gang van zaken willen verstoren".

In een verklaring aan Hespress verduidelijkt de gemeente dat de genoemde vergoeding op een bord bij de ingang van het strand betrekking heeft op "de parkeerplaatsen op het strand van Boukhana-Miami, waar zeventien bewaakte parkeerplaatsen zijn ingericht door de gemeente. Dit heeft ertoe geleid dat de gemeente heeft besloten om een parkeerautomaat te plaatsen bij de ingang van het strand, in overeenstemming met de wet en de gemeentelijke belastingwet nr. 2022/13".

Lees ook: Controverse in Nador: betalen om naar het strand te gaan

De gemeente benadrukt dat deze vergoeding "10 dirham per auto bedraagt, waarvoor de eigenaars van de auto’s een betalingsbewijs ontvangen dat voldoet aan de wettelijke voorwaarden". De gemeente verzekert de burgers dat "het strand gratis toegankelijk is voor het publiek". Deze beslissing is onderdeel van "de organisatie van het zomerseizoen van 2024 en in overeenstemming met de strijd tegen alle vormen van inbreuk op openbaar eigendom door niet-geïdentificeerde personen die parkeerkosten aan bezoekers van het strand opleggen zonder toestemming en zonder recht".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team