Zoeken

Transportchaos in Tanger: vakantiegangers in de zomerse hel

27 juli 2024 - 20:30 - Marokko

©

Tanger kampt deze zomer met een grote mobiliteitscrisis. Veel vakantiegangers hebben moeite om vervoer te vinden voor hun dagelijkse uitstapjes.

Het vinden van een taxi of bus in Tanger is een ware uitdaging geworden voor honderden vakantiegangers. Zowel bij het drukke strand als in de omliggende gebieden staan mensen tevergeefs te wachten bij haltes, omdat het beperkte aantal taxi’s en bussen de grote toestroom van toeristen niet aankan. Dit tafereel speelt zich dagelijks af.

Lees ook: Busbedrijf Alsa onder vuur in Tanger

Bij de taxistandplaats in de regio Achakar staan lange rijen mensen te wachten, terwijl overvolle bussen voorbijrijden zonder te stoppen. "De situatie is catastrofaal", zegt Zakaria tegen Tanja24. "Je kunt uren wachten op een bus of taxi zonder iets te vinden." Veel mensen zien zich daardoor genoodzaakt om "niet naar het strand te gaan", voegt de jongeman, die met twee vrienden op pad is, eraan toe.

Naast het gebrek aan vervoer, lijden de inwoners ook onder de sterk gestegen prijzen van het openbaar vervoer. De tarieven voor taxi’s van en naar de stranden zijn met minstens 25% verhoogd. "Dit is pure uitbuiting", klaagt Fatima over de taxiprijzen. De jonge vrouw moet meer betalen dan het vastgestelde tarief om met een grote taxi naar het populaire strand Playa Blanca te reizen.

Lees ook: Politie pakt straatracers op in Tanger na virale video

Het tekort aan beschikbaar vervoer en de grote vraag naar openbaar vervoer tijdens het zomerseizoen dreigen de toeristische sector in Tanger schade toe te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team