Zoeken

Turkse handelsmissie ruikt kansen in Marokko

1 oktober 2024 - 09:40 - Economie

©

Turkse bedrijven in de schoenenindustrie zetten hun zinnen op de groeiende Marokkaanse markt. Van 26 tot 29 november 2024 zal een handelsmissie, georganiseerd door de Kamer van Koophandel van Istanbul, Casablanca bezoeken. Het doel? Nieuwe zakelijke contacten leggen en de export naar Marokko een flinke boost geven.

Tijdens de missie staan bilaterale gesprekken tussen Turkse fabrikanten en Marokkaanse importeurs op het programma. Beide partijen hopen op vruchtbare samenwerkingen in de schoenenbranche.

Lees ook: Marokko en Turkije bundelen krachten

Marokko is voor Turkije een belangrijke handelspartner in Noord-Afrika. Vorig jaar bedroeg de handel tussen beide landen maar liefst 4,4 miljard dollar. Turkije exporteert vooral ijzer, staal, voertuigen, textiel en machines naar Marokko, terwijl het koninkrijk voornamelijk auto-onderdelen, meststoffen, diervoeding, suiker en zout importeert.

De Marokkaanse schoenenmarkt is in opkomst en wordt momenteel geschat op zo’n 2,5 miljard dollar. Verwacht wordt dat deze markt jaarlijks met 5% zal groeien tot 2025. Casablanca, met zijn vele internationale beurzen, speelt een sleutelrol in deze ontwikkeling.

Lees ook: Marokko-Turkije: nieuwe energie-akkoorden

Vooral sportschoenen en damesschoenen zijn populair in Marokko. Consumenten kiezen steeds vaker voor moderne en comfortabele modellen. Ongeveer 60% van de markt is in handen van buitenlandse merken en Marokko importeert bijna 30% van zijn schoenen. Er is dus ruimte voor lokale producenten om te groeien en de afhankelijkheid van import te verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team