Zoeken

Veel kritiek op Achraf Hakimi

21 juli 2024 - 15:30 - Sport

©

Marokkaanse voetbalfans zijn boos op Achraf Hakimi, de rechtsback van Paris Saint-Germain en het Marokkaans elftal. Aanleiding zijn de twee gemiste penalty’s van de verdediger in de laatste oefenwedstrijd van het olympisch team tegen de Franse club FCVB.

Op sociale media vragen veel Marokkanen bondscoach Tarik Sektioui om Achraf Hakimi geen penalty’s meer te laten nemen en andere spelers een kans te geven, zoals Soufiane Rahimi. Deze oproepen komen na eerdere gemiste penalty’s van de Atlas Leeuw, waaronder twee cruciale penalty’s tegen Tanzania in de kwalificatie voor het WK 2026 en tegen Zuid-Afrika in de achtste finales van de Afrika Cup in Ivoorkust.

Lees ook: Hakimi, Bounou en Aguerd leiden Marokkaans Olympisch elftal

Sommige Marokkaanse internetgebruikers halen uitspraken aan van Antonio Conte, die Achraf Hakimi verbood om penalty’s te nemen bij Inter Milan. "Achraf Hakimi mag alleen penalty’s nemen in mijn team als alle andere spelers dood zijn," zei de Italiaanse coach ooit. Ook de voormalige bondscoach van Marokko onthulde dat Hakimi hem had gevraagd om penalty’s te mogen nemen. Zijn antwoord was duidelijk: "Hakimi vroeg me om penalty’s te nemen, ik zei hem dat hij ze pas voor het nationale team mocht nemen als hij ze in Parijs zou nemen."

Lees ook: French Montana en Achraf Hakimi samen gespot (foto)

Parijs en verschillende andere steden in Frankrijk zullen van 26 juli tot 11 augustus 2024 de Olympische en Paralympische Spelen hosten. De Marokkaanse olympische ploeg zit in groep B en speelt tegen Argentinië, Oekraïne en Irak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team